در ابتدا به قسمت های مختلف تشکیل دهنده ساختمان و تاسیسات دامداری های صنعتی بپردازیم و برسی کنیم هر کدام از این شرایط و امکانات چه تاثیری می توانند در نگهداری و پرورش دام زنده داشته باشند
همچنان تاکید می کنیم که هزینه هایی که برای راه اندازی یک دامداری صنعتی انجام می شود نقش مستقیم در تعیین قیمت گوسفند زنده دارند .
این قسمت ها عبارتند از :
1- آغل
2- بهاربند
3- زایشگاه
4- بیمارستان
5- قرنطینه
6- انبار کنستانتره
7- انبار علوفه
8- سیلو
9- مخزن جمع اوری کود
10- سکوی بارگیری و تخلیه
11- انار تجهیزات و ماشین الات
13- دفتر کار و استراحتگاه کارگران
14 - حوض های مایع ضدعفونی
15- حمام ضد کنه
16- اتاق چیدن پشم

یک نکته بسیار مهم که باید بر روی ان تاکید کنیم این است که این بخش ها برای دامداری های صنعتی لازم هستند و حتما باید در نظر گرفته شوند اما برای دامداری های کوچک و روستری بسیاری از این بخش ها الزامی ندارد که موجود باشند هرچند نزدیک شدن به این سیستم می تواند بازدهی را بالا برده و هزینه های پرورش دام سبک را کاهش دهد

مواردی که باید در انتخاب مکان نگهداری مورد دقت قرار گیرد :
محل نگهداری دام و دامداری صنعتی حتما نسبت به نقاط اطراف ان باید بالاتر باشد تا محلی برای جمع شدن آب های جاری نشود
باید فاصله مناسبی را از محل های مسی داشته باشد نه زیاد نزدیک که بتواند مشکل های انتقال بیماری از دام به انسان را ایجاد کند و نه بسیار دور باشد که مشکلات تامین ملزومات برای دامدار با مشکل روبرو  شود
در مناطقی که از نظر اقلیمی سرد می باشند باید ساختمان رو به آفتاب باشد و در جهت مخالف وزش باد ساخته شود و به صورتی طراحی و ساخته شود که جهت وزش بادهای فصلی از سمت مناطق مسی اطراف ددامداری به سمت ساختمان نگهداری دام باشد
حتما باید محلی برای هدایت آب های جاری در محیط و فاضلاب تعبیه شود
حتما باید دقت شود که تعداد دامی که قرار است نگهداری شود در رابطه مستقیم با مساحت آغل می باشد
ساختمان حتما باید بصورتی ساخته و طراحی شود که از بیشترین تابش نور خورشید استفاده کند
محل نگهداری دام زنده حتما باید قابل شستشو و ضدعفونی باشد پس باید زیر ساخت های لازم در نظر گرفته شود
مکانی که برای ساخت دامداری صنعتی برای نگهداری گوسفند استفاده می شود باید در فاصله مناسب از دامداری های دیگر و مرغداری ها باشد و حتما حدفتصل های مد نظر سازمان دامپزشکی رعایت شود تا از شیوع بیماری های مخصوص دام در این واحد ها جلوگیری شود این حدفاصل ها که باید رعایت شوند به شرح زیر می باشند :

1- حدفاصل تا عوارض طبیعی :
فاصله دامداری از رود خانه باید 100 مت و از حریم دریا 1000 متر باشد

2- حدفاصل تا صنایع :
حدفاصل تا حریم جاده های فرعی باید حداقل 50 متر و تا حریم جاده های اصلی حداقل 150 متر باشد
حداقل فاصله تا صنایع غذایی باید 1000 متر باشد
حداقل فاصله تا صنایع کوچک و متوسط باید 200 متر تا صنایع بزرگ 500 متر باشد

3- حدفاصل تا مناطق مسی :
حداقل فاصله تا محدوده روستا با بیش از 100 خانواده  250 متر
حداقل فاصله تا محدوده روستا با  25 تا 100 خانواده 150 متر
حداقل فاصله تا محدوده روستا با کمتر از 25 خانواده 80 متر می باشد

دسته بندی جایگاه های پرورش دام :
جایگاه باز : برای مناطق با اقلیم گرم و خشک مناسب است زیرا از چهار طرف باز است و تنها دارای یک سقف بعنوان سایبان می باشد
جایگاه نیمه باز : این جایگاه مسقف بوده و از سه سمت دارای دیوار می باشد و از سمت جنوبی به بهار بند متصل است که مربوط به مناطق با اقلیم گرم و معتدل و مرطوب می باشد
جایگاه بسته : بصورت کامل بسته و دارای سقف می باشد و تنها از سمت در و پنجره ها به بیرون راه دارد که مخصوص مناطق اقلیمی سردسیر می باشد
لازم به ذکر است که این جایگاه را می توان برای تمامی اقلیم ها مورد استفاده قرار داد و اینجا منظور ما از مکان نگهداری دام سبک همین جایگاه بسته می باشد
نکته بسیار مهمی که درخصوص جایگاه بسته باید مد نظر قرار داد این است که در این جایگاه حتما باید سیستم های تهویه مناسب و قوی و با رعایت کامل اصول مهندسی تعبیه شود

فضای لازم برای هر راس دام سبک به شرح زیر می باشد :

فضای  لازم برای دام مادر  3 متر مربع می باشد . 1 متر مربع فضای مسقف و 2 متر مربع فضای غیر مسقف
فضای  لازم برای زایشگاه و جایگاه بره 0.4 متر مربع فضای مسقف می باشد .
فضای مسقف لازم برای دام ماده جایگزین 0.6 متر مربع می باشد . 0.25 متر مربع فضای مسقف و 0.35 متر مربع فضای غیر مسقف
فضای مسقف لازم برای انبار کنستانتره 0.12 متر مربع  فضای مسقف می باشد .
فضای مسقف لازم برای انبار علوفه 0.35 متر مربع  فضای مسقف می باشد .
فضای مسقف لازم برای درمانگاه 0.08 متر مربع  فضای مسقف می باشد .
ابعاد آبشخور برای هر راس دام باید با عرض 55 تا 65 سانتی متر و ارتفاع 35 تا 40 سانتی متر و عمق 30 سانتی متر درنظر گرفته شود

دمای محل نگهداری گوسفند زنده :
بهترین دمای برای افزایش وزد دام سبک 15 درجه می باشد لذا هر چقدر بتوانیم دمای محیط را به این عدد نزدیکتر کنیم بازدهی بهتری خواهیم داشت


و گوسفند زنده در تهران فضای ,مسقف ,لازم ,دامداری ,نگهداری ,فاصله ,فضای مسقف ,لازم برای ,مربع فضای ,مسقف لازم ,حتما باید منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

کشکول عناوین مذهبي ، فرهنگي وسیاسی ضبط کلاس های سامانه دان سایت رسمی معین محروم fars trade moziik موسسه سفیر (نگارش مقاله ISI)