در یادداشت های گذشته گفتیم که محصولات و فراورده هایی که هدف نهایی ما از پرورش گوسفند و دام زنده می باشد تعیین کننده روشی است که باید برای پرورش گوسفند از ان استفاده کنیم و باید قبل از شروع به تمام  زوایای اشکار و پنهان این روش ها مسلط شویم تا فراورده ها را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به بازار عرضه کنیم . بطور مثال زمانی که اگاهی در مورد جیره بندی خوراک دام در روش پرواربندی نداریم قطعا نمی توانیم گوسفند ارایه شده به بازار را مناسب با قیمت روز گوسفند زنده عرضه کنیم و از این طریق متحمل ضررهای مالی فراوانی خواهیم شد .
در این یادداشت قصد داریم به اموزش پرورش دام داشتی بپردازیم :

هدف اصلی در این روش تولید حداکثری بره نر و بره ماده  و فراورده های شیر و  پشم می باشد . در این روش هر گوسفند دارای یک طول عمر اقتصادی می باشد که عبارت است از سه ال چهار بار بره زایی .
دامدار از بره های نر و ماده اضافی و همچنیم فراورده های دامی که به ان ها اشاره شد کسب درامد می کند 
روش های پرورش گوسفند داشتی به چند دسته تقسیم می شوند که در زیر به ان ها اشاره می کنیم :

1- روش متحرک یا همان روش عشایری :

در این روش بره در تمام طول سال از مراتع موجود در اقلیم های ییلاقی و قشلاقی تغذیه می کند و علوفه می خورد . تغذیه دستی در این روش به ندرت اتفاق می افتد و اگر در تمکن مالی دامدار یا همان گوسفند دار باشد این اتفاق می افتد 
روش متحرک یا عشایری به دو صورت اتفاق می افتد یا تمامی کوچ در طول سال داخل همان استان نگهداری دام اتفاق می افتد و یا اینکه این جایجایی بین دو یا چند استان در طول سال تقسیم می شود .
روش دوم سال هاست که بدلیل از بین رفتن مراتع طبیعی و کمبود آب و فقدان امکانات رفاهی و معیشتی تنها به عشایر محدود شده است 

2- روش نیمه متحرک یا همان روش نیمه کوچ :

این روش پروش گوسفند داشتی به این صورت می باشد که گوسفند را در تمام فصل ییلاق در مراتع نگهداری می کنند و به آغل برنمی گردانند زمانی که فصل ییلاق تمام شد و دیگر علوفه ای در مراتع برای چرای مناسب دام موجود نبود گوسفند ها را برای تغذیه به آغل بر می گردانند و در انجا نگهداری می کنند این روش بیشتر در روستاها استفاده می شود .

3- روش متراکم یا همان روش ثابت :

این روش نسبت به دو روش دیگر مدرن محسوب می شود چرا که درطول پرورش دام در مزرعه نگهداری می شود و همانجا از طریق تغذیه دستی دامدار پرورش می یابد . بیشتر افرادی که دارای زمین های کشت نباتات علوفه ای هستند و یا این زمین ها را برای کشت اجاره نموده اند از این روش استفاده می کنند زیرا پس از فصل برداشت گندم و جو و صیفی جات و چیدن میوه های باغات گوسفند زنده از پس چر و باقیمانده ها تغذیه می کند و پس از این که این منابع در مزرعه به پایان رسید دامدار اقدام به تغذیه دستی دام می کند این روش از نظر بازدهی اقتصادی بسیار مناسب می باشد و دامداران بسیار اقدام به ادغام دامداری و کشت علوفه نموده اند .

پس بنا به انچه که در بالا گفتیم در پرورش داشتی گوسفند داشتن مرزرعه هایی که زیر کشت علوفه می باشد بسیار مهم است و در اقتصاد و بازدهی اقتصادی ما تاثیر مثبت و مستقیم دارد .


و گوسفند زنده در تهران گوسفند ,پرورش ,تغذیه ,داشتی ,علوفه ,فراورده ,پرورش گوسفند ,گوسفند زنده ,تغذیه دستی ,بازدهی اقتصادی ,گوسفند داشتی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

گروه طراخان معمار آشپزباشی فایلستان|طرح جابر| پیشنهاد ارزشیابی|گزارش تخصصی|اقدام پژوهی پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان سامانه دانلود-موزیک,فیلم و سریال,بازی تبادل لينک اتوماتيک انشادون معرفی برنامه های جدید اندروید و آی او اس سیدامیریاسین سهرابی